Uspjeh karlovačkih kinologa na nacionalnoj i međunarodnoj izložbi

KARLOVAC – Psi karlovačke uzgajivačnice tornjaka i hrvatskih ovčara Vrisak ostvarili su sjajne rezultate na izložbama pasa održanima proteklog vikenda.

Pas koji je uzgojen u njihovoj uzgajivačnici u Donjem Pokupju, a u vlasništvu Auli Tanninen i Titta Luoto iz Finske, ostvario je sjajne rezultate i izabran za najljepšeg mladog psa pasmine JBOB i za najljepšeg psa pasmine BOB, čime je ujedno i osvojio titulu Mladog europskog prvaka 2015.

Njihovi su psi sudjelovali i na Nacionalnoj izložbi pasa u Samoboru na kojoj je bilo 413 pasa iz 14 različitih zemalja. Ženka Nelly Boss tor izabrana je za najljepšeg psa izložbe.

– Naša Nelly se je natjecala u razredu šampiona gdje je osvojila titulu CAC, zatim je osvojila titulu najljepšeg psa pasmine tornjak BOB, potom je izabrana za najljepšeg psa FCI II grupe BOG, pa za najljepšeg autohtonog psa Hrvatske BIS autohtonih pasmina te za najljepšeg psa izložbe/manifestacije BEST IN SHOW SAMOBOR 2015 godine, kažu u uzgajivačnici.

Uz Nelly natjecali su se još psi Tara Dalmatinski vrisak koja je osvojila titulu najljepšeg mladog psa pasmine JBOB, a ženka Utaja, koja u razredu štenaca, je osvojila titulu najljepše štene pasmine tornjak, BOB štenci te u revijalnom dijelu BEST IN SHOW-a u konkurenciji od 30 štenaca iz različitih zemalja osvojila titulu Treće najljepše štene izložbe BEST IN SHOW III.