Gradski vrtovi prepuni povrća i cvijeća

KARLOVAC – Kod nasipa na Gazi počeli su rasti vrtovi. Povrće okruženo raznobojnim cvijećem raste na veselje svojih vrtlara, koji su parcele dobili u sklopu gradskog projekta. Usprkos ponekoj krađi iz vrta, korisnici su zadovoljni količinom plodova koje beru ovih dana. Na Gazi je formirano 69 parcela – 20 vrtnih parcela od 20 kvadrata i 49 parcela od 40 kvadrata.

Mrkva, peršin, tikvice, pa čak i batati – sve se to, pa i mnogo više, može naći na parcelama gradskih vrtova na Gazi. Korisnici vrtova neke od plodova već su počeli ubirati, a to mogu najviše zahvaliti projektu Grada Karlovca, putem kojeg su dobili parcele na kojem mogu saditi povrće i cvijeće.

– Jako sam zadovoljna. Mogu reći da je ovaj projekt uspio i da smo 92 tisuće kuna gradskog novca utrošili u pravi projekt. Vrlo sam zadovoljna s ovim što vidim na polju, ovi plodovi, jer to je jedan od ciljeva, ali još mi je draže ovo lijepo kvartovsko druženje, kazala je zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković.

Iako je plan bio projekt gradskih vrtova proširiti i u neke druge kvartove, zasad će se nastaviti uređenje vrtova na Gazi. Ako bude zainteresiranih, kažu u Gradu, projekt će se proširiti. Parcele gradskih vrtova dobivene su na rok od pet godina, no, ne sumnjamo da će mnogi kad vide rezultate na Gazi poželjeti komadić zemlje i šansu da imaju vlastiti vrt.