poduzetnik_1

  • September 9, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Čak 100 tisuća osoba mlađih od 35 godina u Hrvatskoj je bez posla. Iznimka nije ni Karlovac, stoga je svaki oblik pomoći mladima da osiguraju svoju egzistenciju i više nego dobrodošao. Usprkos pokušaju karlovačke gradske uprave da pokrene program Poslovni inkubator, čiji je cilj pomoći mladim poduzetnicima, čini se da je interesa vrlo malo.

Ciljana skupina programa Poslovni inkubator kojega planira pokrenuti Grad Karlovac su mlađi od 35 godina koji su pokrenuli ili tek planiraju pokrenuti vlastitu tvrtku. Nažalost, na javni poziv za iskaz interesa za uključivanje u program Poslovni inkubator Karlovac javilo se tek troje mladih poduzetnika. Zbog toga rok za prijave produžen je do kraja rujna.

Poslovnim inkubatorom naziva se pogodan prostor u kojem svoj biznis započinju novi poduzetnici ili nastavljaju jako mlada poduzeća. Inkubatori nude povoljne uvjete za korištenje poslovnog prostora, savjetodavne i ostale usluge, kao i pomoć menadžmenta inkubatora korisnicima.

Zainteresirani sse do kraja rujna trebaju javiti u gradsku upravu, a realizacija je, ako bude interesa, planirana za iduću godinu.