Vikend na Dubovcu okupio ljubitelje srednjovjekovnog života

KARLOVAC – U sklopu manifestacije Rujan u srcu i nakon obaranja rekorda u najdužoj štrudli na svijetu, u istoj organizaciji ovog vikenda se održava Vikend na Dubovcu. U organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca i Dubovačkih streličara, Stari grad Dubovac obiluje atraktivnim događanjima kojima se još jednom predstavlja turistička destinacija “Zeleno srce Hrvatske”.

Subota na Dubovcu protiče u znaku streličara. Svi oni koji su današnji dan odlučili provesti na Starom gradu mogu uživati u spektakularnom turističko-sportskom događaju pod nazivom “Put ratnika”. Na njemu sudjeluju pripadnici povijesnih udruga iz cijele Hrvatske, koji se natječu oko Starog grada Dubovca, kod Male škole na Dubovcu i crkve Majke Božje Snježne, te na kraju i na Branič kuli. Natjecanje je otvorio gradonačlenik Damir Jelić, koji se okušao u gađanju lukom i strijelom.

U sklopu velike dvodnevne manifestacije destinacija Zeleno srce Hrvatske: Karlovac-Ozalj-Ribnik predstavlja se i posebnom eno-gastro izložbom koju pripremaju poznati ugostitelji iz karlovačkog kraja u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Karlovca, a pod pokroviteljstvom Karlovačke županije. Uz streličarski turnir održava se i natjecanje mladih kuhara iz Trgovačko-ugostiteljske škole u kuhanju fiš-paprikaša.

Manifestacija Vikend na Dubovcu nastavlja se i sutra otvaranjem streličarskog tabora, radionica i sajma domaćih proizvoda, čitanjem priča, kreativnim radionicama, te streličarskim turnirom za građanstvo. Nakon sutrašnjeg streličarskog turnira bit će održana promocija slikovnice Mijuza iz serije Budi Jak kao Jakov, te održana prezentacija 3D modela karlovačke Zvijezde koja na Dubovcu počinje u 19 sati.