Veselo na Promenadi: Artika, Festival volonterizma i Tjedan mobilnosti

KARLOVAC – I ove subote na Promenadi je živo.

Uz niz aktivnosti u sklopu festivala Artika, obilježen je Europski tjedan kretanja, a održan je i Festival volonterizma. Naime, Karlovac se posljednjih godina može pohvaliti svijetlim primjerima društvenog angažmana volontera koji svojom voljom, trudom, kreativnošću i znanjem nastoje od grada u kojem žive napraviti ljepše mjesto, za sebe, ali i sve ostale. Danas su proglašeni najzaslužniji među njima – Mario Fudurić (Studio 8), Iva Mejašić (Ka MATRIX), Dragan Mladenović (Izviđački odred Vladimir Nazor) i Marija Jevtić (Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije).

Osim što su proglašeni najvolonteri godine, danas je na Promenadi organiziran kviz znanja u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti. Točan odgovor na pitanje znao je Nenad Sužnjević koji je za svoje znanje i nagrađen, a vrijedni poklon – električni bicikl, uručila mu je dogradonačelnica Marina Kolaković.

promenada2

Program na najpopularnijem karlovačkom šetalištu nastavlja se i u poslijepodnevnim satima, a festival Artika završava večeras glazbenim programom za svačiji ukus. Najavljeni su koncerti benda Full Monty, PHPD Zora i Valerija Nikolovska Trija, koji u slučaju lošeg vremena sele u kafiće na Promenadi.