Od sutra štrajk u školama; učitelji pozivaju roditelje da ne šalju djecu na nastavu

KARLOVAC – Učitelji i profesori sutra kreću u štrajk. Kako je najavljeno, ne bi trebalo biti nastave ni ispita, a štrajkat će dok god im Vlada ne poveća plaće. Prema najavama, u svim školama u Karlovačkoj županiji također će se štrajkati, no još uvijek se ne zna u kojem će postotku štrajkati. Svi članovi sindikata su pozvani da se pridruže i sutra ne održe nastavu.

Od sutra započinje štrajk u osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama, a učitelji pozivaju roditelje učenika da ih ne šalju u školu. Odluka o štrajku je pala nakon neuspjelog mirenja s Vladom, a učitelji traže veće plaće. Vlada je obećala učiteljima veće plaće kad poraste BDP, no, to se nije dogodilo, tvrde obrazovni radnici. Učitelji traže povećanje plaće za 4% koliko im je odavno obećano. Štrajk počinje već u 7 sati ujutro, a u štrajku se učiteljima i profesorima pridružuje i tehničko osoblje svih obrazovnih ustanova.

Budući da su učenici u srednjim školama stariji od osnovaca, iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama poručuju roditeljima da sami odluče hoće li im djeca sutra u školu.