Praktična kuća znanja – prvi projekt financiran iz strukturnih fondova EU

DUGA RESA – Praktična kuća znanja naziv je prostorija u kojima će osobe s invaliditetom u Dugoj Resi moći savladati osnovne vještine za život. Naime, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije započela je projekt pod nazivom “Praktična kuća znanja – jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sa 979 tisuća kuna.

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije projekt Praktične kuće znanja provodi zajedno s Karlovačkom županijom, Gradom Dugom Resom i karlovačkim Podružnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Osobe s invaliditetom uz rad sa socijalnim radnikom i terapeutom, u novim prostorijama će imati i kuhinju u kojoj će moći naučiti kuhati, te samostalno obavljati kućanske poslove. Ovo je, uz to, prvi projekt neke udruge osoba s invaliditetom u našoj županiji koji će biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Strukturnog fonda Europske unije.

Praktična kuća znanja nalazi se u ulici Bana Josipa Jelačića u Dugoj Resi, u prostoru koji im je Grad dao na korištenje na pet godina.

Projekt Praktične kuće znanja započeo je 14. srpnja ove godine i trajat će 14 mjeseci. No, i nakon završetka projekta Praktična kuća znanja ostat će na korištenje svima onima koji će svoje vrijeme u njoj provoditi.