Na izložbu inovacija ARCA 2015. putuje dvanaest inovacija iz Karlovačke županije

KARLOVAC / ZAGREB – Udruga inovatora Karlovačke županije predstavit će se i ove godine na renomiranoj Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2015. koja će od 15. do 18. listopada biti održana u Boćarskom domu u Zagrebu. Na ARCU ove godine putuje 12 karlovačkih inovacija, od kojih je većina u primjeni.

ARCA je ove godine posvećena mladima, a novost je i Dan inovativnih ideja – natjecanje za mlade inovatore, poduzetnike i start-upove iz Hrvatske i Slovenije. Radi se o natjecanju za mlade od 16 do 30 godina starosti.

I ove godine se očekuje velik broj inovacija na jednom mjestu, što i jest cilj ovakvih međunarodnih izložbi, jer osim predstavljanja inovacija, na ovakvim se događanjima pokušavaju povezati inovatori s mogućim investitorima, ali prije svega je cilj dati priliku mladima da se predstave sa svojim idejama.Očekuje se da će na ARCI biti i više od 300 inovacija, kaže predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš.

I ove godine ARCA se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstava gospodarstva, poduzetništva i obrta te znanosti, obrazovanja i sporta. U organizaciju su i ove godine uključeni Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora, Hrvatska zajednica tehničke kulture te Institut Ruđer Bošković i Sveučilište u Zagrebu.