Spasilački tim KŠK-a Karlovac u potrazi za novim članovima

KARLOVAC – Spasilački tim Kinološko Športskog Kluba Karlovac prima nove članove. Svi psi i vlasnici s voljom za rad su dobrodošli, poručuju iz Kluba i dodaju da su treninzi besplatni i održavaju se po dogovoru, dok se lokacije treninga povremeno mijenjaju.

Nova postava spasilačkog tima Karlovac počela je s radom prije četiri godine na inicijativu Nikole Bakale i Krešimira Stanišića, ali prije toga je postojao spasilački tim kojeg su pokrenuli Dubravko Delić i Ivan Valić koji su začetnici sportske radne kinologije u Karlovačkoj županiji.

Trenutno u radu tima sudjeluje 11 pasa, a traže se novi članovi, treninzi su na kinološkom poligonu utorkom od 17 sati te svi zainteresirani mogu doći, još jedan trening tjedno održava se po dogovoru na nekoj drugoj lokaciji u gradu ili okolici. Treninzi su besplatni, a prijaviti se mogu svi psi, bez obzira jesu li čistokrvni ili mješanci te koliko su stari.

Budući da akcije spašavanja za vodiče pasa spasioca ne zahtijevaju samo kinološka znanja, vodič takvog psa mora položiti ukupno sedam teoretskih i praktičnih ispita prije nego što smije pristupiti ispitima traženja sa svojim psima. Ako ste zainteresirani za sudjelovanju u ovoj aktivnosti javite se, a iz Kinološkog kluba poručuju da su u potrazi i za markirantima, stoga ako imate želje dođite utorkom u 17 sati na prostor kinološkog poligona.