Ove godine u Knjižnici program “Karlovac na prvoj liniji”

KARLOVAC – Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” ove je godine uključena u obilježavanje dana napada na Karlovac 4. listopada. Bogat program pod nazivom “Karlovac na prvoj liniji” potrajat će devet dana, a donosi predstavljanja knjiga, izložbe i projekcije dokumentarnih filmova.

Sve počinje 1. listopada predstavljanjem knjige “Čuvarima domovine” Tomislava Hauptfelda. U sklopu programa 5. listopada će biti otvorena zbirka Domovinskog rata na Zavičajnom odjelu te izložba ratnih fotografija Dinka Neskusila u predvorju Ilirske dvorane. 6. listopada bit će predstavljena knjiga Bojane Meandžije “Trči! Ne čekaj me…”, a 7. listopada predavanje i projekcija dokumentarnog filma “Karlovačka županija u Domovinskom ratu”. 9. listopada na rasporedu je predavanje i projekcija dokumentarnog filma “Minsko eksplozivna sredstva i ostaci rata”, dok je istog dana i promocija knjige Željke Pulez “Zločin bez kazne”.

U Knjižnici se najviše ponose postavljanjem Zbirke Domovinskog rata koja će svoje mjesto naći na Zavičajnom odjelu. Nakon 20 godina od završetka Domovinskog rata došlo je vrijeme za ovakvu zbirku koja će na jednom mjestu donijeti pregled događanja iz tog vremena. Trenutno Zbirka ima 140 naslova, a želja je da se upotpunjava vremenom. Radi se o naslovima vezanim za Karlovac i Karlovačku županiju.

Cijeli program pogledajte na internet stranici Gradske knjižnice http://www.gkka.hr/