Udrugu slijepih Karlovačke županije posjetili studenti sestrinstva

KARLOVAC – Studenti stručnog studija sestrinstva već nekoliko dana u sklopu terenske nastave posjećuju udruge na području grada Karlovca, kako bi se senzibilizirali i educirali o problemima osoba s invaliditetom. Danas je na red došla Udruga slijepih Karlovačke županije u kojoj su između ostalog saznali više o pomagalima koja slijepe osobe koriste u svakodnevnom životu.

Iako je većina studenata stručnog studija sestrinstva s područja grada, dio njih nikada nije bio u pojedinim udrugama koje obilaze ovih dana, stoga je cilj upoznati ih s radom udruga kako bi kasnije u radu sa svojim pacijentima znali što im sve stoji na raspolaganju.

Studenti pokazuju velik interes za ovaj kolegij, posebno za vježbe, što je dobro jer u većini velikih gradova zdravstveni djelatnici ne znaju gdje se nalaze takve udruge, kaže profesorica rehabilitatorica Sandra Bošković.

U Udruzi slijepih Karlovačke županije naviknuti su na posjete raznih grupa i uzrasta, stoga su drugu godinu za redom rado ugostili i studente sestrinstva.

Studentima su prezentirana razna pomagala namijenjena slijepim osobama, koja napreduju svake godine, ali i probelmi s kojima se slijepi suočavaju, između ostalog i zapošljavanje.