Proslava Dana neovisnosti ove godine na otvorenom uz čitav niz sadržaja

KARLOVAC – Gradska proslava Dana neovisnosti 8. listopada ove će godine biti prepuna događanja. Prvi puta će se na jednom mjestu predstaviti sve gradske tvrtke, ustanove i velik broj udruga. Cilj je da manifestacija “U službi Grada i Domovine” postane tradicionalni način proslave Dana neovisnosti u Karlovcu.

Za najmlađe Karlovčane tog je dana pripremljen program od 10 do 12 sati na potezu od Zorin doma do Gradskog muzeja, gdje će biti glazbeni nastupi, radionice, čitanje priča i brojni drugi sadržaji. Ispred Zorin doma Zajednica tehničke kulture pokazala bi rad sa robotičarima, a ako vremenski uvjeti dozvole i aviomodelari bi pokazali čime se bave, kazala je pročelnica Andreja Navijalić. Od svih radionica iz Grada izdvajaju onu naziva “Volim hrvatsku zastavu”, u kojoj će kod spomenika žabi djeca od 11 sati crtati nacionalnu zastavu.

Uz njih na prostoru ŠRC Korana će taj dan od 12 do 16 sati biti prezentacija opreme, tehnike i rada gradskih tvrtki, a za građane će biti pripremljen besplatni ručak.

– Želja je sve ono što sve svjesne nacije na svijetu imaju, a to je slaviti hrvatsku državnost, u ovom slučaju to je Dan neovisnosti, i upućivati i odgajati djecu u jednom pozitivnom duhu. Ovo karlovačko slavlje logično da ima nacionalni karakter i da će 8.10. dana slavlja postati tradicija, poručio je gradonačelnik Damir Jelić.

Građani će imati priliku vidjeti opremu i vozila koja nisu često na ulicama grada, puno tvrtki i ustanova dosta radi, ali rijetko zajedno pokažu što sve imaju, tako da ovako i građani imaju priliku vidjeti na što se troši njihov novac, dodao je Jelić.

Uz želju da taj dan bude dobro vrijeme, svi građani su pozvani da se priključe velikoj proslavi Dana neovisnosti na otvorenom.