sajam_udruga_2015

KARLOVAC – Usprkos kiši koja je povremeno padala u Karlovcu je danas održan Sajam udruga. Sedmu godinu za redom 60-ak udruga iz Karlovca, Zagreba i Slunja predstavilo je svoj rad i aktivnosti. Svi su se okupili s ciljem spajanja i umrežavanja lokalnih udruga i udruga s područja Hrvatske, te kako bi pomogli udrugama u traženju potencijalnih partnera i donatora. Sajam udruga je još jednom pokazao da je grad Karlovac mjesto razvitka civilnog društva.

Sajam udruga započeo je još sinoć kad je Odred izviđača Vladimir Nazor postavio izviđački logor u Šancu, te u suradnji s udrugom Mali princ izveo program čitanja pod zvijezdama. Današnji program u promenadi bio je ispunjen pjesmom, plesom i kreativnim radionicama. Građani su mogli sudjelovati na radionicama esperanta, origamija, te isprobati igrati košarku, nogomet, inline hokej, kao i sudjelovati u programu Gradskog društva Crvenog križa. Za plesni dio programa bili su zaduženi plesači Riverdance i Karlovačke mažoretkinje.

Grad Karlovac ove je godine za troškove organizacije Sajma udruga osigurao 20 tisuća kuna, a prema najavama, već sutra će krenuti u organizaciju idućeg, 8. po redu sajma.