Hrvatski tim pobjednik turnira u kompjuterskoj igri Counter Strike: Global Offensive

KARLOVAC – Od četiri nabolje ekipe regije, jučer su svoju pobjedu izborili Hrvati na turniru kompjuterske igrice Counter Strike: Global Offensive. Riječ je o igri koja ima pobornike diljem svijeta, a najviše je popularizirana u Europi. Nagrade za ovakve turnire kreću se u rasponu i do nekoliko stotina tisuća eura, a glavni sadržaj igre je pucačina u kojoj možete birati između uloge terorista ili policajca.

Naime, pretkvalifikacije su odrađene on-line, tako da su se za vrijednu nagradu od 1000 eura borili Hrvati, Slovenci, Bosanci i Srbi. Svaki tim bio je sastavljen od 5 članova, od čega su većina ekipa bila u mješanom sastavu, primjerice Hrvati – Slovenci dok je jedino ekipa iz Srbije činila tim samo jedne nacije. U vrlo napetoj igri, koja je trajala više od 12 sati, svoju pobjedu izborili su Hrvati, rezultatom 2:1 u mapama. Iako su favoriti bili ekipa iz Bosne, ipak nisu ispunili očekivanja, tako da nisu ušli u zadnji krug natjecanja. Hrvatska ekipa nadjačala je Srbe ranije razrađenom strategijom koja se na kraju pokazala dobitna.

Sljedeći turnir održat ce se 17. i 18. listopada u igri “Call of Duty 4” u Warp Omega igraoni na trećem katu MV Trend centra. Prijave se još uvijek primaju, a svi zainteresirani mogu sudjelovati jer nagrade su vrijedne.