KABA

Planinari pješačili od Ladvenjka do Turnja u znak sjećanja na 4. listopada

KARLOVAC – U sklopu obilježavanja Sjećanja na Turanj u organizaciji Grada Karlovca, Gradske četvrti Turanj i Hrvatskog planinarskog društva Martinšćak održan je planinarski pohod crtom bojišnice. Šezdesetak planinara tako je jutros pješačilo od Ladvenjka do Turnja u znak sjećanja na prvi napad na Karlovac.

Planinari Martinšćaka danas su zajedno s pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca, Gorske službe spašavanja, Planinarskog društva Melnica iz Slunja, Povijesne postrojbe Počasni vod ZNG 91., te Odreda izviđača Vladimir Nazor, organizirali planinarski pohod u sjećanje na žrtve Domovinskog rata.

Koliku su žrtvu u Domovinskom ratu podnijeli stanovnici karlovačkog kraja sigurno dobro razumiju Slunjani, koji su se danas također priključili ovom planinarskom pohodu. Iako je hodnja od Ladvenjka do Turnja crtom bojišnice duga 10 kilometara, mali izviđači Odreda izviđača iz Karlovca hrabro su je, zajedno sa starijim kolegama uspjeli izdržati. Među sudionicima planinarskog pohoda bili su danas i oni koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, te nam mogu iz prve ruke prenijeti sjećanja koja su i danas nakon toliko vremena ostala živa kao da su se jučer dogodila. Upravo iz tog razloga planinari ovaj pohod žele učiniti tradicionalnim i već najavljuju slično obilježavanje 25. godišnjice napada na Karlovac, iduće godine.