KABA

Jesen u Lešću i ove godine privukla brojne posjetitelje

GENERALSKI STOL – U Toplicama Lešće održana je danas šesta po redu izložba i degustacija autohtone hrane i običaja ovog kraja, ali i šire regije. Uz to je organiziran popratni kulturno-umjetnički program s gostima iz raznih krajeva Hrvatske. Gosti su i ovaj put stigli iz cijele Hrvatske, pa su posjetitelji mogli doznati više o običajima iz drugih krajeva, a ujedno i kušati specijalitete od kojih neke do sada sigurno nisu imali priliku isprobati.

Osim degustacija autohtone hrane i prezentacije običaja, bila je ovo prilika za turističku promociju. Kako bi gostiju u Lešću ubuduće bilo još i više, u priču se uključila Turistička zajednica Karlovačke županije, čiji je cilj promovirati ovaj kraj kao idealno odredište za ljubitelje sportsko-rekreacijskih aktivnosti u prirodi. Podršku ovoj ideji došli su pružiti i članovi sekcije nordijskog hodanja karlovačke Matice umirovljenika.

Uspije li ideja o popularizaciji Lešća i cijelog kraja uz Dobru za ovu aktivnost, dogodine bi ova manifestacija mogla okupiti još više posjetitelja.