KABA

Utrka Ogulin Trail uspjela unatoč kiši

OGULIN – Ogulin je danas bio domaćin atletičarima i rekreativcima iz cijele Hrvatske. Drugo izdanje Ogulin Trail utrke okupilo je velik broj sudionika koji su se, bez obzira na loše vrijeme, trčeći uputili u uzbudljivo putovanje i istraživanje skrivenih kutaka prirode ogulinskog kraja.

Loša vremenska prognoza, koja se nažalost i ostvarila, zaljubljenike u trčanje nije spriječila da se upuste u avanturu. Bez obzira na kišu, njih gotovo stotinu sudjelovalo je u ovogodišnjoj utrci koja prolazi šumskim predjelom ogulinskog kraja, a posebna je po tome što sudionike vodi kroz slikovit krajolik zbog čije je posebnosti Ogulin poznat i kao grad bajke.

Natjecatelji, među kojima je, osim iskusnih atletičara, bilo i mnogo rekreativaca, stigli su iz raznih krajeva Hrvatske, iz Slovenije, pa čak i Estonije. Birati su mogli između dvije rute; 13 kilometara duge rute Kosjenka i rute Regoč čija duljina iznosi 33 kilometra. Kraćom stazom krenula su 53 trkača, dok ih se 39-ero odvažilo na dulju rutu. Pobjedniku u muškoj kategoriji, Vedranu Gračanu iz Zagreba, je za taj pothvat trebalo nešto više od tri sata, dok je  pobjednica u ženskoj kategoriji Petra Kontić iz AK Sljeme.  Među natjecateljima je bila i karlovačka atletičarka Gabrijela Šalković, koja je 33 kilometara dugu rutu Regoč istrčala za četiri i pol sata i osvojila drugo mjesto u ženskoj kategoriji.

Organizatori i za iduću godinu najavljuju utrku kroz slikovit ogulinski krajolik, no obzirom da ni lani ni danas nisu imali sreće s vremenom, sljedeće godine u planu je pomaknuti ju na raniji termin, vjerojatno početkom rujna.