U Karlovcu predstavljen program Domoljubne koalicije

KARLOVAC – Iako službena predizborna kampanja još uvijek nije počela, Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om danas je u Karlovcu predstavila svoj program. Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5 + Hrvatska program predstavio je pred nekoliko tisuća članova i simpatizera HDZ-a u Sportskoj dvorani na Rakovcu prvi čovjek stranke Tomislav Karamarko.

Program HDZ-a rađen je protekle dvije godine s najvećim stručnjacima, ambiciozan je, ali ostvariv, poručio je Karamarko te dodao kako Vlada na odlasku nema koncept ni ideju kako Hrvatsku izvući iz krize. Program 5+ Hrvatska je za sva područja, rekao je Karamarko.

Naš prvi prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza i domovinski zavjet je – snažno pokrenuti gospodarstvo, rekao je Karamarko. To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro plaćenog radnika. U čitavom mandatnom razdoblju planiramo kontinuirano smanjivati stope ukupnog poreznog opterećenja. Rasterećenjem poduzetnika i obrtnika povećat će se investicije, a one su glavni preduvjet za razvoj gospodarstva, poručio je Karamarko.

Više novca ulagat će se u znanost i obrazovanje, koji moraju biti povezani s gospodarstvom, istaknuo je Karamarko i dodao da je Hrvatskoj potrebna i Strategija nacionalne sigurnosti te jačanje vojske, veza s Bosnom i Hercegovinom, ali i pomoć roditeljima s tisuću eura po rođenom djetetu. Spremni smo preuzeti odgovornost za Hrvatsku, poručio je Karamarko.

Koordinator za 7. izbornu jedinicu i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, poručio je okupljenima: Dosta je bilo, ovo više nema smisla. Ministri iz ove Vlade ne žele razgovarati sa braniteljima, sindikatima, sportašima nastavnicima, obrtnicima, gospodarstvenicima, a premijer na odlasku je u svađi sa predsjednicom na razini puberteta. Mnogi indeksi pokazuju da smo sada na granici da ispadnemo iz EU po tim indeksima. Što mi nudimo? Ono što ne mogu nuditi, oni koji ne nose Hrvatsku u svom srcu na istinski hrvatski način, a to je nada, rekao je Jelić. Danas je u Hrvatskoj sve jasno, ovo na lijevo ne može proći, a na svima nama što svjedočimo da ovo od centra na desno nikada neće više iznevjeriti na načine i dječje bolesti koje su bile u prošlosti. Zato ova koalicija donosi i dom i ljubav u svom imenu i tko to iznevjeri jao si ga njemu. S tom sviješću koja ponekad izaziva i strah idemo naprijed. Ovo nije pitanje tko će gdje biti i nije pitanje vladanja. ovo je pitanje služenja jedinoj nam domovini Hrvatskoj, poručio je Jelić.

Na skupu je govorila još jedna Karlovčanka – predsjednica žena HDZ-a Katarina Zrinski Marija Jelkovac, koja je obećala da će ponovno braniteljima vratiti dostojanstvo i ponos, dok je predstavnica mladeži Majda Burić govorila o mladima i planovima za njih. Inače, središnji skup Domoljubne koalicije za sedmu izbornu jedinicu bit će održan u Samoboru.