Nakon 41 godine stiglo novo vatrogasno vozilo u Dugu Resu

DUGA RESA – Nakon dugog čekanja DVD Duga Resa dobio je novo vozilo. Naime vozni park ovog društva povećan je za vatrogasnu autocisternu, vozilo koje je ovim vatrogascima nabavljeno sukladno Planu zaštite od požara za grad Dugu Resu.

Čak 41 godina je morala proći da u Dugu Resu stigne novo vatrogasno vozilo. Riječ je o novoj vatrogasnoj cisterni, koju je Grad za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Duga Resa kupio za milijun i 460 tisuća kuna. Najznačajnija karakteristika ovog vozila je da može prevoziti pitku vodu. Upravo će ovo vozilo poslužiti stanovništvu dugoreškog kraja u slučaju da se dogodi da ostanu bez pitke vode.

– Nadam se da će ovo vozilo poboljšati sigurnosnu situaciju, ne samo grada već i građana u očuvanju privatne i društvene imovine, rekao je predsjednik DVD-a Duga Resa, Ivan Colnar.

Koliko je novo vozilo izazvalo zanimanja govori i činjenica da se mnogo vatrogasaca okupilo u Dugoj Resi i isprobalo kako vozilo radi. Svi su željeli vidjeti sve što se na vozilu nalazi, te upoznati se s upotrebom.

– Radi se o vozilu 18 tona nosivosti, 300 konja motor, zadnji standardi zaštite okoliša Euro6. Vozilo je 4×4 tako da može zadovoljiti sve potrebe i zimskih uvjeta vožnje i izvan ceste. Na sebi ima spremnik od 7.000 litara koji je pogodan za prijevoz pitke vode, pojasnio je direktor MGS grupe, Edo Seifried.

Inače, ovo je vozilo nabavljeno u postupku javne nabave, i to prema Planu procjene zaštite i spašavanja, te zaštite od požara.