Karlovačka delegacija boravila na Europskom tjednu regija i gradova Europe

BRUXELLES – Deveteročlano izaslanstvo Karlovačke županije sudjelovalo je na manifestaciji Open days – 13. Europski tjedan regija i gradova Europe, koji je održan u Bruxellesu. Open Days četverodnevna su manifestacija koja se jednom godišnje održava u Bruxellesu tijekom koje službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobru praksu i znanja u području razvoja regija i gradova.

Open days u središtu Europske unije, u Bruxellesu, ugledna je platforma za političku komunikaciju o razvoju kohezijske politike Europske unije, kojom se povećava svijest donositelja odluka o činjenici da regije i gradovi igraju važnu ulogu u oblikovanju europske politike. Karlovačka delegacija na skup je išla zajedno s predstavnicima Brodsko-posavske i Istarske županije, a domaćin im je bio hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković.

Bila je ovo prilika da delegacija najmlađe članice Europske unije iz prve ruke vidi što to radi europski zastupnik, te koliko utjecaja naša mala zemlja ima na europsku politiku i potvrditi da smo, iako smo mala zemlja, bitni našim europskim susjedima.

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/brisel_2015/*{/rokbox}

U sklopu dvodnevnog posjeta karlovačka delegacija obišla je znamenitosti belgijske prijestolnice, ali i institucije Europske unije. Ujedno su sudjelovali u radu nekih od brojnih skupova i radionica koje se tom prigodom održavaju u institucijama Europske unije, te su u Uredu Karlovačke županije u Bruxellesu održali zajedničko druženje s predstavnicima Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Brodsko-posavske županije.

Zanimljivo je da je, tijekom manifestacije, niz predstavnika Europske unije na najvišoj razini analiziralo izazove i mogućnosti u vezi s reformiranom kohezijskom politikom, glavnim alatom Unije za ulaganje, kojim će biti dostupno do 351,8 milijardi eura za investiranje u europske regije i gradove. Dobre su vijesti da se u tom društvu našla i naša županija.