Mateljan: Vlada je u Slunj i okolne općine uložila pola milijarde kuna

KARLOVAC – Prije dva tjedna čelnici Grada Slunja i općina Rakovica, Cetingrad i Saborsko požalili su se da su ukidanjem statusa područja od posebne državne skrbi i poreznom reformom puno izgubili. Čak su napomenuli da je zbog maćehinskog odnosa države prema njima ugrožen rad ovih općina. Na odgovor nisu morali dugo čekati, jer se s drukčijim pogledom na stanje u njihovim gradovima i općinama javio županijski SDP.

Hrvatska Vlada uložila je čak pola milijarde kuna u Grad Slunj i općine Rakovica, Cetingrad i Saborsko u posljednje četiri godine. Naglasio je to predsjednik županijske organizacije SDP-a Damir Mateljan odgovarajući na nedavno prozivanje čelnika spomenutih općina da se država prema njima ponaša maćehinski. Mateljan je posebno istaknuo Slunj i Rakovicu kao područja u koja je država puno ulagala spomenuvši neke od projekata.

– Potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na razini Karlovačke županije ukupno iznose 150 milijuna kuna, potpore Ministarstva obrta i poduzetništva 85 milijuna kuna, potpore, odnosno projekti Ministarstva prometa i veza, odnosno Hrvatskih cesta 90 milijuna kuna. Napomenut ću i zadnju potporu Ministarstva poljoprivrede, a odnosi se na razminiravanje i iznosi 29 milijuna kuna koje je Karlovačka županija dobila avansno na svoj račun. Potpore Ministarstva regionalnog razvoja 12 milijuna kuna direktno za sufinanciranje projekata jedinica lokalne samouprave, ukupno 40 milijuna kuna ulaganja na područje Karlovačke županije, odnosno jedinica lokalne samouprave, kazao je predsjednik ŽO SDP-a Karlovačke županije Damir Mateljan.

Brojke govore svoje te čude izjave gradonačelnika i načelnika ovih općina da država za njih ne mari, zaključio je Mateljan, dodajući da su svi ovi projekti prošli kroz njegove ruke te da svatko može dobiti podatke o ulaganjima na uvid. U SDP-u su dodali i da je područje Slunja nedavno kroz dva projekta dobilo čak 30 milijuna kuna, i to za projekt gradnje vodovoda Slunj – Blagaj – Veljun, te pomoć za gradnju mosta u Veljunu.