Vodostaji bujaju, proglašene redovne mjere obrane od poplave

KARLOVAC – Vodostaji karlovačkih rijeka rasli su tijekom popodneva i prošle noći.

Kupa je u posljednjih sat vremena skočila za 10 cm. Prešla je 7 metara pa su od jutros na snazi redovne mjera obrane od poplave. I Korana se približava 7 metara, također brzo raste, u zadnjih sat vremena za 12 cm. Tijekom dana se očekuje daljnji rast vodostaja Kupe i Korane, a ista je situacija i Mrežnicom i Dobrom.

Nakon obilne kiše koja je pala tijekom noći, za danas je najavljen nastavak oborina pa se na karlovačkom području očekuje i proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplave, javljaju iz Hrvatskih voda. Od sutra se očekuje postupno smirenje vremenskih prilika s prestankom oborina.

Podsjetimo, resorni ministar Tihomir Jakovina i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić jučer su iz Karlovca poručili da nema razloga za paniku i da do reprize lanjske rujanske poplave ne bi trebalo doći.

Hrvatske vode očekuju da će maksimalni vodostaj Kupa dosegnuti naredne noći, a on ne bi trebao ići iznad 769 cm, dok bi se Korana na vodomjeru Karlovac trebala zaustaviti sutra prijepodne na maksimalnih 733 cm.