U Ozlju se boje novih klizišta, a još nisu sanirana ni postojeća

OZALJ – Ulaskom u kišnu sezonu u Gradu Ozlju raste strah od pojačanih problema u prometu, naime još od prošle godine postoji 21 klizište na nerazvrstanim te na županijskim cestama. Od tih klizišta 16 je u kritičnom stanju i sanacija je prijeko potrebna. Nažalost novca za cjelovitu sanaciju nema, ni u gradskom, ni u proračunu Županijske uprave za ceste.

U Grad Ozalj na tjednoj bazi stižu pismeni, a na dnevnoj telefonski upiti građana o problemima s prometnicama, kazala je gradonačelnica Gordana Lipšinić koja je sazvala konferenciju za medije kako bi građane upoznala s trenutnom situacijom na širem području Grada. Osim klizišta, problemi postoje i sa redovnim sanacijama oštećenja kolnika, košnjom uz prometnice, autobusnim stajalištima i brojnim mostovima.

Velik dio proračunskih sredstava izdvaja se upravo za prometnice, prošle godine ti iznosi su bili pojačani, ali i dalje nedostatni, svjesna je gradonačelnica.

Ove godine sanirana su i dva klizišta, no i u Gradu i u ŽUC-u su svjesni da to nije dovoljno i da ne rješava brojne probleme.

Zamjenik ravnatelja ŽUC-a Ivica Horvat je podsjetio da su ŽUC-u smanjena sredstva u nekoliko navrata, a da ove godine s državne razine nije doznačeno ništa. Prema najavama Vlade, u sljedećoj godini sredstva bi trebala biti još manja.

Na svim cestama na kojima je promet ugrožen ili bi mogao biti postavljene su oznake, a vozači se mole za oprez. Strah od novih klizišta se povećava sa svakom novom kišom, koja neumorno pada ovih dana.