U Dugoj Resi situacija pod kontrolom, u nekim objektima još ima vode, no ceste su prohodne

DUGA RESA – Iako su neki ljudi pokušali stvoriti paniku, mjesta za to nema niti je bilo, poručio je gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić. Situacija je pod kontrolom, u 30-ak objekata ušla je voda, no samo nekoliko kuća, jer većinom je voda ušla u pomoćne prostorije.

U Dugoj Resi je situacija trenutno pod kontrolom, voda se povukla sa svih prometnica, neke kuće su još uvijek okružene vodom, no nema nekih većih problema. Dugorešani se nadaju da je najgore iza njih, zahvaljuju vatrogascima i ostalim službama na pomoći, a gradonačelnik Ivan Baršić poručuje da panike nije bilo, iako su je pojedinci pokušali stvoriti.

Državna cesta u Mrzlom Polju bila je pod vodom i neko vrijeme zatvorena za promet, no još od jutarnjih sati i ona je prohodna. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz podruma, sanirani su i popravljeni zečji nasipi i očišćene ceste koje su bile poplavljene.

I u Dugoj Resi su se za nastalu situaciju pripremili na vrijeme, otvorene su i ustave na brani Pamučne industrije, tako da je bilo rasterećenje, prevezene su vreće s pijeskom.

Na terenu su bile sve raspoložive snage, svih 70 operativnih vatrogasaca koji su po smjenama odrađivali svoj posao.

Pomagali su i građani na lokacijama gdje je to bilo potrebno, a sanacija i procjena šteta tek je pred njima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Poplava_Duga_Resa_16102015/*{/rokbox}