mostanje_16102015

KARLOVAC – Točno u podne obje rijeke u Karlovcu su na istoj razini, na 852 centimetra. Najnovije informacije govore da će vodostaji doseći maksimum od 855 centimetara kroz sat do dva, a tada slijedi stagnacija nekoliko sati dok mogući pad vodostaja je tek potkraj dana.

Gradonačelnik Damir Jelić obišao je Mostanje gdje su noćas četiri kuće bile pod vodom, a situacija se pred jutro stabilizirala.

– Kada kažem da je sada stabilno i dobro to znači da je oko 400 obitelji odsječeno, točnije 4 do 5 tisuća ljudi, šteta je prema prvim procjenama oko 20 milijuna kuna. Tim ljudima nitko ne može reći da je dobro jer oni su već šesti put u 14 mjeseci pod vodom. Ogorčenje je ogromno, posebno na Vladu i na ministra Jakovinu koji je u mom gradu izjavio da nikakve poplave neće biti. Valjda sam ja u dosluhu s Bogom pa najavljujem kišu kako bih mogao pobirati jeftine političke poene. Dakle to je krajnje neozbiljno u ovom trenutku, neka takvi tipovi više ne dolaze u grad, poručio je gradonačelnik Jelić.

Branjeni dio nije problematičan, no u nebranjenom dijelu ima novih situacija jer primjerice na Selcu zaoblane vode se spajaju i tamo se traže neka nova rješenja, a gradonačelnik dodaje da ih vatrogasci već imaju.