Rebelsi se okupili te prisjetili ratnih dana i poginulih suboraca

KARLOVAC – Prije 24 godine osnovana je 1. satnija 2. bojne 110. brigade – Rebelsi koji su se danas prisjetili ratnih dana i svojih poginulih suboraca. Rebelsi već dvije godine djeluju kroz Udrugu kako bi pomogli svojim bivšim pripadnicima u ostvarivanju njihovih prava.

Pripadnici satnije Rebels velik dio svog ratnog puta proveli su na Turnju. Na početku rata djelovale su tri satnije u drugoj bojnoj, svaka je imala 40-ak pripadnika. Nakon prvog pokušaja vraćanja Slunjskih brda i Šanca pod kontrolu Hrvatske vojske, odlučeno je da se formira jedna prava satnija i tako je nastala satnija Rebels.

Kroz Udrugu oko koje je okupljeno 50-ak članova, pokušava se održati uspomena na ratne dane.

Nakon paljenja svijeća kod spomenika na Turnju, služena je misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike satnije Rebels u kapeli svetog Antuna Padovanskog na Orlovcu. Svijeće su upaljene i na: Trgu 129. brigade u Gornjem Mekušju, na Trgu 110. brigade ispred Sportske dvorane, kod piramide kraj Zorin doma, kod spomenika Četiri rijeke na Trgu hrvatskih branitelja kraj Suda, pod križem na groblju Jamadol, na grobu Jakova Lauša te ispod spomen ploče na DVD-u Orlovac gdje je nastavljeno druženje Rebelsa i njihovih gostiju.