U Logorištu se danas čisti; mještani sa strahom čekaju novu kišu

KARLOVAC – U Logorištu danas ljudi čiste svoja dvorišta i kuće nakon što se voda povukla. Ovog puta visoke su vodostaje dočekali spremnije nego li je to bilo u rujnu prošle godine, pa su na vrijeme maknuli stvari iz prizemlja na gornji kat, oni koji imaju tu nesreću da žive u prizemnicama većinom su bili izmješteni iz svojih domova.

Najgori dio je čišćenje, kažu nam premoreni mještani, kad voda krene tada se javlja strah, a nakon što se povuče njih čeka veliki posao. Svi su ogorčeni na odgovorne jer smatraju da bi se nešto trebalo poduzeti što prije, jer iz poplave u poplavu situacija je sve gora, a štete sve veće.

Prije koji mjesec smo okrečili, promijenili pločice, parket izbacili iz kuće, preuredili cijeli donji kat i tada je opet došla voda, priča Marina Šušlje.

I kod susjeda, obitelji Mamuzić slična priča, stvari koje su mogli su pomakli, a štetu još nemaju snage zbrajati. Jedina je sreća što imaju kat pa uspiju izvući što je moguće više stvari, no i od toga su umorni, kao i od čišćenja koje će potrajati još danima.

S pravom su mještani ogorčeni na sustav, jer snage ni financijskih sredstava nemaju, a osuđeni su na život sa spoznajom da nova poplava može doći uskoro.

Sa strepnjom mještani prate vremenske prilike i svi nam sa strahom govore da će sljedeća poplava biti još gora.