Kolegij savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a: U Hrvatskoj se dobro radi, ali želimo biti bolji

KARLOVAC – Karlovac je danas bio domaćin sjednice Kolegija savjeta za vatrogasnu mladež Hrvatske vatrogasne zajednice. Među nekoliko točaka dnevnog reda našao se i Priručnik za obuku vatrogasne mladeži na kojem Kolegij radi već neko vrijeme.

– Svaka organizacija koja se bavi određenom aktivnosti mora imati prateću literaturu, pa tako treba i ona za rad s vatrogasnom mladeži. Iako Priručnik postoji u jednom manjem obliku, Kolegij želi podići razinu osposobljenosti mladeži i njihovih voditelja, od samog načina rada s mladeži temeljenog na pedagoškom pristupu, kako ih sve uključiti u organizaciju, što je dobro, a što nije po pitanju kampa u Fažani, druženja i drugo. Priručnik će biti sveobuhvatna materija koja bi pružila mogućnost budućim voditeljima vatrogasne mladeži da što kvalitetnije prenose svoja znanja, kazao je predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a Milivoj Taslak.

Na razini Hrvatske je više od 12 tisuća vatrogasne mladeži, djece od 6 do 12 te od 12 do 16 godina koji su uključeni u društva i natjecanja, a mnogi od njih će jednog dana biti i profesionalni vatrogasci. HVZ može biti ponosna na rad s mladeži jer smo u europskom vrhu, rekao je Taslak te dodao kako postoji zadovoljstvo radom s mladeži Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

Uz novi Priručnik sigurno će i uspjesi mladeži na razini cijele Hrvatske biti još bolji i kvalitetniji jer mladi su ipak temelj opstanka svake organizacije.