Počeo niz radionica o budućnosti karlovačke Zvijezde

KARLOVAC – Revitalizacija gradske jezgre – Zvijezde nedostižni je cilj gradskih vlasti u svim mandatima posljednjih dvadesetak godina. Kao jedan od imperativa taj je zadatak naveden još u Strategiji razvoja Karlovca iz 2001. godine, no do danas rješenje nije na pomolu. Ipak, određeni koraci se poduzimaju.

Trenutno je u tijeku izrada Urbanističkog plana uređenja Zvijezde, koji bi trebao dati odgovore na demografska, urbanistička, hortikulturna i prometna pitanja vezano uz budućnost ovog dijela grada. U sklopu Urbanističkog plana trebala bi biti izrađena i ekonomska studija, a sve bi to trebalo rezultirati donošenjem Plana upravljanja zvijezdom, rekla nam je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Kako bi se dobilo mišljenja građana i stručne javnosti, Grad Karlovac je organizirao niz radionica o Zvijezdi koje su jučer započele u Knjižnici za mlade, a održavat će se ovaj i sljedeći tjedan. Jučerašnja, prva radionica, bila je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, a slijede radionice za stanare Zvijezde, predstavnike kulturnih institucija, Turističke zajednice, poduzetnike, arhitekte, povjesničare, te obrazovne institucije.