Savjeti iz policije u povodu nadolazećih blagdana – Svih svetih i Dušnog dana

KARLOVAC – S obzirom na nadolazeće svetkovine Svih svetih i spomendana Dušnog dana, iz policije i ove godine mole građane da izbjegavaju dolazak vozilom u neposrednu blizinu groblja, posebno ukoliko na tom prostoru više nema mjesta za parkiranje. U slučaju da to ipak moraju učiniti, svoja vozila parkiraju na predviđenim mjestima za parkiranje, na propisan način, bez ometanja ostalih sudionika u prometu.

– Na mjestima gdje se očekuje najveća frekvencija prometa, a kako bi se osigurala što bolja prometna protočnost, prometom će tih dana upravljati policijski službenici koji će i nadzirati poštivanje prometnih propisa, a vozači se mole da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika. U cilju izbjegavanja problema vezanih uz prometne gužve i parkiranje, za dolazak na gradska groblja prema kojima će biti organiziran javni gradski prijevoz, građanima se preporuča korištenje tog vida prijevoza, kažu u policiji.

Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini mjesnih groblja iz PU karlovačke savjetuju:

– pratite kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i ukoliko nešto sumnjivo primijetite o tome odmah obavijestite policiju

– sva vrata na vozilu i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte bez obzira na to koliko se i na koje vrijeme udaljavate od vozila

– ne ostavljajte vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora

– zatvarajte sve prozore i ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu.