Služena misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje

KARLOVAC – U crkvi Presvetog Srca Isusova u Novom centru služena je misa zadušnica za hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Nakon mise u udruzi roditelja poginulih branitelja podijeljeni su lampioni u povodu blagdana Svih svetih.

Kao i svake godine roditelji poginulih branitelja okupili su se prije blagdana Svih svetih kako bi se prisjetili svojih sinova koji su bez razmišljanja žrtvovali sebe za viši cilj – stvaranje slobodne Hrvatske države.

Kada danas upravo budemo obilazili naša groblja, nemojmo na njih zaboraviti, njihova su imena upisana u Knjizi života, poručio je msgr Ferdinand Vražić.

Vražić se u svojoj propovijedi dotaknuo i nadolazećih izbora i pozvao vjernike da izađu na birališta.

Otvorimo svoju savjest pred Bogom i pogledajmo sve što se događa, upravo tada pogledajmo žrtvu koju je hrvatski čovjek dao za svoju jedinu Domovinu, tada se sjetite koliko je tu bilo ljubavi i žrtve i da nitko nikada neće moći osušiti suze na licima njihovih roditelja ni shvatiti bol i teškoću koju su oni osjetili u onom trenutku kada se iz krvi, ali i iz vjere rađala Hrvatska, poručio je Vražić, neka nam Gospodin podari um i savjest.

Podsjetimo kako Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Karlovac svake godine bilježi smanjenje broja članova, tako da je trenutno u udruzi stotinjak aktivnih koji na razne načine pokušavaju održati živom uspomenu na svoju poginulu djecu.