Udruga Franak: Glasajte za one koji će raditi u našu korist, a ne na štetu!

KARLOVAC – Hoćete li zakonom propisati način povrata preplaćenih novčanih sredstava? Hoćete li produljiti trajanje mjere fiksiranog tečaja u slučaju da Ustavni sud poništi zakon o konverziji? Hoćete li po formiranju nove Vlade uspostaviti suradnju s Udrugom Franak u smjeru rješavanja ove problematike?

Ovo su samo neka od ukupno osam pitanja koje je udruga Franak uputila političkim strankama uoči predstojećih izbora. Odgovori na ova pitanja, ali i njihov izostanak, bit će jasna smjernica građanima o tome tko u iduće četiri godine planira raditi u njihovu korist ili pak na njihovu štetu, kaže Dijana Dorontić iz udruge Franak.

Građani bi, dodaje, prije nego što izađu na izbore trebali znati kakav je stav stranaka vezano uz problem švicarca, kako bi im ti odgovori olakšali izbor ljudi koji će u naredne četiri godine odlučivati o njihovoj sudbini.

– Postavili smo jasna i konkretna pitanja na koja očekujemo jasne i konkretne odgovore. Odgovore očekujemo do 3. studenog, kako bi mogli biti objavljeni uoči izborne šutnje – kaže Dorontić.

Ovih dana udruga je izabrala novo vodstvo, od kojeg se očekuje da pomognu pri formiranju lokalnih podružnica, između ostalih, i one karlovačke. Iako karlovačka podružnica formalno tek treba biti osnovana, do sada se oko pet stotina građana Karlovačke županije obratilo udruzi zbog egzistencijalnih problema u koje su dospjeli zbog rasta švicarskog franka u posljednjih nekoliko godina.