Završen postupak prijave šteta od elementarnih nepogoda – na teren kreću stručna povjerenstva

KARLOVAC – Završen je postupak prijave šteta od poplava i odrona za elemetarne nepogode proglašene u listopadu. U Grad je stiglo sedam prijava šteta nastalih odronima i 433 prijave šteta od poplave.

Zaprimljeno je sedam prijava štete uzrokovane klizištima, od tri fizičke i četiri pravne osobe te 433 prijave štete uzrokovane poplavama, od 412 fizičkih i 21 pravne osobe, istaknula je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković. 

Formirana su povjerenstva za procjenu šteta koja će na teren krenuti sutra i imaju rok od 50 dana u kojima moraju provjeriti zahtjeve, obraditi ih i proslijediti županijskom povjerenstvu za procjenu šteta.

Iako je mala vjerojatnost da će građanima biti isplaćena financijska sredstava iz Grad im zahvaljuju što su prijavili štete jer tako će biti dobiveni relevantni podaci o veličini šteta i moći će se usporediti sa cijenom sustava obrane od poplava.

Podsjetimo, prema prvim procjenama šteta je veća od 60 milijuna kuna, a građanima je za prošlogodišnje štete isplaćeno tek 7,7 posto iznosa za jednu poplavu.