web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Gradonačelnik Jelić uoči Sisveta obišao groblje Jamadol

KARLOVAC – Ove godine u karlovačka je groblja investirano 1.150.000 kuna. Većim dijelom radilo se o sredstvima iz gradskog proračuna, dok je pola milijuna kuna osiguralo Zelenilo iz sredstava prikupljenih naplatom godišnje grobne naknade, rečeno je prilikom današnjeg obilaska upravo završenih radova na groblju Jamadol, gdje je direktor Zelenila Stjepan Turković gradonačelnika Damira Jelića upoznao s provedenim kapitalnim projektima.

Jedan od tih projekata je nova prednja ograda vrijedna 595.000 kuna. Nova ograda duga je 323 metra, a uz nju će biti formiran prostor za ukupno 40 novih grobnih mjesta.  Plan za iduću godinu je održati kontinuitet ulaganja u karlovačka groblja, a kao prioritet je najavljeno uređenje parkirališta na Jamadolu.

Ujedno su danas predstavljeni pripremni radovi gradske tvrtke Zelenilo uoči nadolazećeg bladana Svih svetih i Dušnog dana. Naime cijeli ovaj tjedan na grobljima Jamadol i Dubovac organizirana su dežurstva od 10 do 18 sati, kako bi građani lakše uredili grobove svojih najmilijih. Djelatnici Zelenila pomažu im prenijeti kulir i aranžmane do grobnih mjesta.

Zanimljivo je i da je ovaj mjesec zbog učestalih krađa na grobljima Zelenilo angažiralo zaštitarsku službu. Prva prijava već je napisana, a lopov je zatečen na groblju Dubovac. Još jedan deprimantan podatak je da Zelenilo u prvih devet mjeseci ove godine bilježi povećani broj sahrana, i to za 19 posto, u odnosu na lani. Lani u prvih devet mjeseci bilo ih je 530, a ove godine čak 654. Ujedno je lani fakturirano 2,9 milijuna kuna za grobnu naknadu, od čega je naplaćeno preko 90 posto.