Ministar Varga zadovoljan poslovanjem bolnice – projekt e-kartona za sada uspješan

KARLOVAC – Opća bolnica Karlovac jedan je od dobrih primjera poslovanja, ali i uvođenja novih metoda rada, poručio je između ostalog ministar zdravlja Siniša Varga koji je došao upoznati se s rezultatima uvođenja e-kartona. Ovih dana očekuje se i otvorenje novouređenog odjela neurologije.

Prva faza projekta e-karton provodi se u Općoj bolnici Karlovac, a zahvaljujući njemu svim dionicima zdravstvenog sustava naše županije dostupni su podaci o kroničnim bolestima pacijenta, lijekovima koje troše, alergijama, implantatima, antikoagulantnoj terapiji, većim operativnim zahvatima i ostalim napomenama koje su bitne u brzim djelovanjima kad je pacijentu potrebno spasiti život.

Već ranije zaživio je e-recept, koristi se e-otpusno pismo, e-nalaz, e-terapija…

Karlovačka bolnica aktivnih listi čekanja više nema, osim u području operacija katarakte gdje postoji fizička limitiranost brojem operatera i tu će trebati pričekati da se mladi liječnici educiraju, a bolnica zahvaljujući svemu tome postaje bolnica regionalnog značaja.

Odjel neurologije u bolnici trebao bi biti otvoren kroz desetak dana, a vrijednost uređenja je oko tri milijuna kuna, a dodajmo i kako će dio projekata biti prijavljen i prema europskim fondovima.

varga_crnica3110