ORAH predstavio izborni program Dugorešanima i Karlovčanima

KARLOVAC – Preizborna kampanja u punom je jeku, a danas je na red došlo i predstavljanje ORAH-ovih kandidata za sedmu izbornu jedinicu. Predsjednica stranke Mirela Holy posjetila je Dugu Resu, a potom i Karlovac. Građanima je pokušala približiti neke od ukupno 40 politika koje ORAH planira zastupati ukoliko uspije ući u idući saziv Sabora.

Moto stranke Održivi razvoj Hrvatske, odnosno ORAH, u kampanji uoči predstojećih parlamentarnih izbora glasi “Promijeni smjer”. Rast minimalne plaće na 3.500 kuna, izjednačavanje minimalne mirovine s prosjekom EU, rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na europski prosjek u iduće četiri godine, porast BDP-a za 5% u iduće tri godine, refoma javne uprave i samouprave, stvaranje uvjeta za mlade i prilika za zapošljavanje samo su dio izbornog programa koji je ORaH danas predstavio Karlovčanima i Dugorešanima.

ORAH-ovci su prilikom predstavljanja kandidata i kandidatkninja sa svoje liste pojasnili i tzv. Zip model, odnosno potpuno poštivanje jednake zastupljenosti žena i muškaraca na kandidacijskim listama. Inače , na listi ORAH-a za sedmu izbornu jedinicu nalazi se troje Karlovčana – Tomislav Stojković, Milica Momčilović i Radomir Jelača, kao i Ogulinac Miroslav Turković.

Kako je najavila Holy, ORaH ni nakon izbora neće ni sa kim koalirati, ali ukoliko o njima bude ovisilo sastavljanje buduće vlade, pregovarat će o programskoj suradnji s lijevom opcijom.