Ima li mjesta za mlade? – CZM Grabrik suočava se s nedostatkom prostora, gradonačelnik obećao pomoć

KARLOVAC – U Centru za mlade održan je okrugli stol pod nazivom “Ima li mjesta za mlade?”, uvod je to u deset godina rada udruge Carpe Diem, ali i upozorenje vodstvu Grada da je prostor Centra postao pretijesan za sve potrebe mladih. Gradonačelnik Damir Jelić obećao je pomoć i pronalaženje prostora koji bi zadovoljio potrebe mladih.

Novi prostor prije svega je potreban zbog nedavnog pokretanja info portala za mlade na kojem trenutno radi šest volontera, ali i zbog rada Kluba za zapošljavanje mladih.

Na okruglom stolu sudjelovali su mladi koji su aktivni u radu udruga, a oni imaju svoje ideje i želje kako bi prostor za mlade trebao izgledati, a sada ih je potrebno uskladiti sa mogućnostima koje postoje u Gradu. Gradonačelnik je mladima poručio kako se intenzivno radi na projektu Hrvatskog doma kao društveno – kulturnog centra te da on očekuje da bi taj projekt trebao biti realiziran kroz pet godina, što bi riješilo probleme mladih.

Problem prostora danas je dokaz da je učinjena dobra stvar, jer kroz Centar za mlade i udrugu Carpe Diem trenutno je zaposleno desetak ljudi na projektima, rekao je Jelić i pobrojao nekoliko prostora koji su otvoreni za udruge i mlade – Muze, u Gimnaziji Studio 8 i prostor za bendove, za tradicionalnije udruge Dom Oružanih snaga “Zrinski” te Mala scena. Gradonačelnik je u konačnici ipak dao obećanje da će pokušati riješiti trenutnu situaciju i naći neki prostor koji bi riješio problem prostora do završetka projekta Hrvatskog doma.

Okrugli stol samo je prvo u nizu događanja kojim se obilježava deset godina rada udruge Carpe Diem, a za rođendan im poželjeti možemo samo što skorije rješavanje problema prostora.