Tvrtka Vodovod i kanalizacija dobila 6 pumpi za ispumpavanje vode

KARLOVAC – Šest pumpi za ispumpavanje vode iz prostorija nakon poplava vrijednih oko 10 tisuća kuna donirala je danas tvrtka Wilo Hrvatska karlovačkom Vodovodu i kanalizaciji. Pumpe su namijenjene za kućanstva, te su stigle u tri različite veličine.

Tvrtka Vodovod i kanalizacija ove će pumpe koristiti kod intervencija na njihovim objektima i na stambenim objektima, ali će pumpe biti na usluzi građanima kojima su kuće i stanovi poplavljeni a nemaju nikakve mogućnosti ispumpati vodu.

– Zbog četiri nezapamćene poplave u posljednjih godinu dana u Karlovcu svaka ovakva donacija dobro dođe građanima i gradskim tvrtkama, ali voljela bih kada nikada ne bismo morali upotrijebiti ove pumpe, naglasila je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Stalni partner karlovačkog Vodovoda i kanalizacije želio je donacijom ovih pumpi pomoći Karlovčanima u najgorim trenucima borbe s vodom. Budući da stanovnici uz rijeke na karlovačkom području nikad ne znaju što donosi sutra i kako će se rijeke ponašati, svaka ovakva donacija dobro dođe, no, svi se nadaju da pumpe neće morati koristiti.