Petračić: Ako se reforme ne provedu, morat će se mijenjati Vlada

KARLOVAC – Prvotna očekivanja Mosta nezavisnih lista bila su 10 do 15 mandata, ali na kraju 19 osvojenih je i više nego zadovoljavajuće i dokaz da je Most postao treća politička opcija u Hrvatskoj i opcija o kojoj će ovisiti Vlada. Jedno je sigurno, u koalicije neće ni s lijevom niti s desnom opcijom.

– Božo Petrov je jasno rekao da koalicije nema. Netko mora sastaviti Vladu, a vodstvo Mosta će sigurno ispravno odlučiti kome će dati suglasnost za formiranje Vlade, ali pod uvjetom da se provedu određene reforme. Ako te reforme ne budu provedene u određenom roku, onda će se morati mijenjati i ta Vlada, komentirao je kandidat na listi Mosta u sedmoj izbornoj jedinici Davor Petračić.

Petračić dodaje kako je ovo konačno situacija u kojoj vladajuća opcija neće imati većinu u Saboru odnosno svoje odluke neće moći lako provoditi. U saborske klupe je skoro i sam zasjeo, naime iz sedme izborne jedinice u Sabor će Slaven Dobrović i Marko Sladoljev koji je od Petračića dobio tek stotinjak glasova više, no kaže kako mu nije žao, već mu je drago što su građani Most prepoznali kao zdravu snagu.