Patronažna služba akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi obilježila Dan šećerne bolesti

KARLOVAC – Patronažna služba Karlovac organizirala je u povodu Svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti akciju besplatnog mjerenja tlaka, šećera u krvi i kolesterola. Ovih dana patronažne sestre obišle su i veće karlovačke tvrtke i zaposlenicima kontrolirale zdravlje.

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se u cilju podizanja globalne svijesti o dijabetesu čije stope pobola i smrtnosti neprestano rastu, te u cilju ukazivanja na mogućnosti prevencije i liječenja.

Simptomi koji ukazuju na dijabetes mogu biti razni, a kao najčešći spominju se pojačano znojenje, stalna žed, učestalo mokrenje i želja za slatkim, no na sve njih trebalo bi se reagirati. Iz Službe upozoravaju kako šećerna bolest sve češće pogađa mlade osobe i pozivaju građane da učestalo provjere svoje zdravstveno stanje.

Akcije Patronažne službe su kontinuirane i provode se tijekom cijele godine, a ne samo određene dane, a ovih dana sestre su obišle nekoliko većih tvrtki na području grada. Interes poslodavaca je dobar, jer su i oni svjesni da je zdravlje bitno, kao što je i interes za brojne akcije koje provodi Patronažna služba.