60 godina DVD-a Stative Gornje

KARLOVAC – U veljači 1955. godine osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Stative Gornje. Već 1962. godine započela je izgradnja doma, nekoliko godina kasnije stiglo je prvo vozilo, a prvu intervenciju, požar objekta, društvo je imalo još davne 1957. godine.

– Društvo danas broji 92 člana, a posebno možemo biti zadovoljni brojkom od 30 članova vatrogasne mladeži na čije uspjehe smo ponosni. Upravo dobri rezultati mladih na vatrogasnim natjecanjima, rezultirali su novim kombi vozilom kao poklon karlovačke Vatrogasne zajednice, a kojeg je blagoslovio velečasni Antun Sente, kazao je predsjednik društva Josip Tropčić.

Društvo broji 17 operativnih članova čije područje djelovanja je peti operativni sektor grada Karlovca.

– Godišnje odradimo oko pet intervencija, no ne na svom području već su to najviše intervencije zbog poplava. Brojem članova smo zadovoljni, no kao i u svakom društvu, nedostaje opreme, koju nabavljamo u skladu s mogućnostima, rekao je zapovjednik Miroslav Zaborski.

Proslava 60 godina društva bila je prilika dodijeliti zahvalnice i priznanja svim zaslužnim pojedincima i organizacijama koje su pomogle u radu.