Antifašisti se prisjetili Ivice Gojaka i ostalih žrtava fašističkog terora

KARLOVAC – Prije 74 godine na današnji dan smrtno je stradao Ivica Gojak u partizanskoj akciji spašavanja zatočenog sekretara mjesnog komiteta Komunističke partije Hrvatske Marijana Čavića. U čast Gojaku koji je u vrijeme pogibije imao tek 19 godina, kod spomen obilježja na Korani te kod biste Većeslavu Holjevcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Partizani su pokazali da se i mali mogu boriti protiv velikih i moćnih neprijatelja, ako imaju veliko srce i želju za slobodom. Narod karlovačkog područja tih je 40-ih godina prošlog stoljeća pružio otpor fašizmu, nacizmu i njihovim slugama ustašama i četnicima, poručio je predsjednik UABA Karlovca Mirko Miladinović. Prije 70 godina antifašističke su snage pobijedile sile zla, a danas se postavlja pitanje vraća li se kotač povijesti unatrag, dodao je. Ako se ovako nastavi uskoro nećemo biti antifašistička i sekularna država, a svi građani neće biti ravnopravni, poručio je Miladinović.

Stoga se svi moramo obvezati na trajnu borbu protiv mržnje, netolerancije i nepoštivanja ljudskih prava, jedan od načina borbe je i prisjećanje na žrtve, dodao je Miladinović.