Gradski vijećnici u klupama nakon dva mjeseca; usvojili drugi rebalans proračuna

KARLOVAC – U vijećničke klupe danas su nakon dva mjeseca pauze sjeli vijećnici karlovačkog Gradskog vijeća. Pred kraj godine na red je došao rebalans gradskog proračuna, ali i projekcije stanja u gradskoj blagajni za iduće dvije godine. Unatoč dužoj raspravi većina vijećnika podigla je zelenu karticu podržavajući novi gradski proračun.

Nakon posljednjih izmjena proračun je “težak” nešto više od 250 milijuna kuna. Iako je planirano da će u gradskoj blagajni ove godine biti 274 milijuna kuna, zbog smanjenja prihoda od poslovanja i smanjenja troškova za nabavu imovine proračun je smanjen za oko 25 milijuna kuna. No, na raspravi o rebalansu vijećnike su zanimali i viškovi koji su raspoređeni iz prošle godine.

Jedno od vijećničkih pitanja vezano uz viškove bilo je o radovima u Vraniczanyjevoj ulici. SDP-ovog Nikolu Badovinca zaintrigirao je iznos od čak 120 kuna za hortikulturno uređenje ove ulice. Pročelnica Martina Furdek Hajdin odgovorila je da je takva cijena radova, te nabrojala što će sve za taj novac biti napravljeno. Budući da ga zanima dublja analiza radova u Vraniczanyjevoj ulici Badovinac je zatražio da mu se dostavi troškovnik, koji će, kaže podrobnije proučiti.