Badovinac Turkoviću: Donirajte novac koji je Zelenilo dalo za vaše školovanje

KARLOVAC – Jedna od najzanimljivijih rasprava na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bila je ona između direktora Zelenila Stjepana Turkovića i SDP-ovog vijećnika Nikole Badovinca, koji je Turkoviću predložio da novac koji je u njegovo školovanje uložila tvrtka donira u humanitarne svrhe. Turković na inicijativu o doniranju novca nije niti reagirao, već je samo napomenuo da je Zelenilo spremno sufinanicrati školovanje bilo kojeg njihovog djelatnika.

Tvrtka Zelenilo platila je svom direktoru školovanje, odnosno Grad mu je platio, što znači da su to platili građani – rekao je to gradski vijećnik SDP-a Nikola Badovinac na današnjem aktualcu Gradskog vijeća. Ujedno je pozvao direktora Stjepana Turkovića da u ovo predbožićno razdoblje pokaze humanu crtu i uplati novac koji je tvrtka dala za njegovo školovanje bolesnoj djeci.

– Apeliram da sav novac koji je tvrtka dala za vaše školovanje uplatite bolesnoj djeci. Trenutno znamo da novac trebaju dvije djevojčice, pa apeliram da ga uplatite već sutra. Jako biste im pomogli i odužili biste se za školovanje. Direktor ste već duže vrijeme, imate dobru plaću, službeni auto i mislim da ste sigurno mogli nešto uštedjeti do sada, pa mislim da biste novac mogli donirati djevojčicama, naglasio je Badovinac.

Na inicijativu da novac koji je Zelenilo uložilo u njegovo školovanje donira u humanitarne svrhe Turković nije reagirao. Ponosan je na svoje djelatnike, istaknuo je Turković dodajući da svaki radnik Zelenila koji se želi doškolavati može zatražiti da mu tvrtka to sufinancira.

Badovinac je na to rekao da je sam sebi platio školovanje, te da je na to ponosan, a Turkoviću napomenuo da mu je žao što mu ništa nije odgovorio na njegov prijedlog.

– Ja sam si sam platio školovanje, uz pomoć roditelja, i na to sam ponosan. Mislim da vi morate imati moralnu odgovornost, zaradili ste dosta kao direktor i vjerujem da možete dati novac koji vam je firma dala. Ništa mi niste odgovorili! Šteta, mogli ste biti plementi, a niste, zaključio je Badovinac.