SDP traži Marčetićevu smjenu

KARLOVAC – Nakon što su u petak gradski vijećnici odbili usvojiti izvješće o radu Centra za gospodarenje otpadom Kodos d.o.o., oporba ponovo traži smjenu direktora Centra Zdravka Marčetića.

Podsjetimo, još prije mjesec dana potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca Marina Novaković Matanić i županijski vijećnik SDP-a Nikola Paulić na održanoj konferenciji za medije zatražili su Marčetićevu ostavku radi uočenih niza nepravilnosti u radu na koje je upozorio i sam Fond za zaštitu okoliša koji je direktora pozvao na očitovanje vezano uz uočene nepravilnosti.

Marčetić nije sposoban voditi ovako veliki i važan projekt za cijelu Karlovačku županiju, poručuju SDP-ovci.

“Na sjednici Gradskog vijeća Grada Karlovca vidjelo se da su gore navedene tvrdnje istinite i opravdane jer i samo izvješće toliko loše pripremljeno i obrazloženo s mnogobrojnim greškama, da se uistinu dovodi u pitanje kako bi čovjek koji ne zna napisati izvješće o radu, mogao provesti projekt izgradnje, prikupljanje novca za izgradnju, a kasnije i rukovoditi s Centrom.

Kako su na sjednici Gradskog vijeća svi vijećnici bez obzira na stranačku pripadnost odbili predloženo izvješće gospodina Marčetića, te na taj način jasno pokazali da se ovakvim rukovođenjem Centra dovodi u pitanju njegova izgradnja i financiranje, a uz sagledavanje problema koji mogu nastati njegovom neizgradnjom kao što su zatvaranje odlagališta Ilovac 2018. godine (jer nitko ne može jamčiti da će Ministarstvo dati odobrenje za rad nakon tog roka), tražimo od Karlovačke županije i svih ostalih suvlasnika da hitno u interesu građana smjene nesposobnog direktora Centra gospodina Marčetića.

Želimo naglasiti da bi ostanak gospodina Marčetića kao direktora i neizgradnja Centra za gospodarenje otpada dovela do problema povećanja cijene komunalnih usluga jer u tom slučaju odvožnja smeća bi morala biti u druge gradove i županije, a s čime bi se direktno ugrozio ionako nizak životni standard građana Karlovca i Karlovačke županije.

Stoga još pozivamo vodstvo županije na čelu sa županom Ivanom Vučićem da budu savjesni u rješavanju problema i bez obzira na to što je gospodin Marčetić član vladajuće stranke u županiji (HDZ), da smjene dotičnog direktora, i umjesto uhljeba na mjesto direktora što prije na transparentan i javan način odaberu najstručniju osobu da ovaj najvažniji projekt za Karlovačku županiji dovede do kraja jer projekt mora biti završen do 2018. godine”, stoji u priopćenju koje potpisuju potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca Marina Novaković Matanić i predsjednik GO SDP Karlovac Žarko Latković.