dom2411

  • November 24, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Studentski dom u Karlovcu ovih dana poprima svoj konačni izgled. Radovi na prenamjeni bivše vojarne u šancu u završnoj su fazi. Građevinsko-obrtnički radovi trebali bi biti gotovi do sredine prosinca, a zatim kreće opremanje prostora namještajem, rekao nam je ravnatelj Studentskog centra Davor Jurčević.

Studenti bi u dom trebali useliti s početkom sljedeće akademske godine, no prve goste objekt bi trebao primiti već u lipnju, budući da će u ljetnom periodu obavljati djelatnost hostela.

Zavirili smo u budući dom studenata karlovačkog Veleučilišta i ostali impresionirani onime što smo zatekli.

Buduće stanare Studentskog doma u Karlovcu očekuje 65 moderno uređenih trokrevetnih, dvokrevetnih i jednokrevetnih soba s kupaonicom i sanitarnim čvorom. Osim vlastite kupaonice i toaleta u sklopu sobe, studentima će na raspolaganju biti dnevni boravak s televizorom i čajna kuhinja s frižiderom. Tu je i soba u kojoj će biti smještena računala koja će biti dostupna svim stanarima, kao i prostor za organiziranje studentskih zabava. Cijeli objekt opremljen je pametnom tehnologijom za uštedu energije. Koliko će iznositi točna cijena smještaja još nije definirano, no doznajemo da će ona biti usklađena s ostalim domovima u Hrvatskoj, što znači da će se kretati od 650 do 750 kuna, ovisi o veličini sobe, s time da oko 200 kuna studentima sufinancira država.

Ukupna vrijednost investicije je 21 milijun kuna, što ovaj projekt svrstava među najveće na karlovačkom području u posljednja dva desetljeća.