Učenici karlovačkog MIOŠ-a posjetili kolege iz Subotice

SUBOTICA, KARLOVAC – Učenici Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac, njih 14 koji se školuju za zanimanje arhitektonski tehničar, uz pratnju ravnateljice Snježane Erdeljac i četvero nastavnika, sudjelovali su u projektu „Karlovac u Subotici”, koji se provodi s ciljem unaprjeđenja suradnje Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac s Politehničkom školom Subotica.

Naši su učenici kolegama iz Subotice predstavili svoj grad, njegovu povijest, kulturu, rijeke, mostove, znamenitosti i pjesništvo, a grad domaćina upoznali su kroz predavanja kolega i druženje s domaćinima te obilaske subotičkih znamenitosti.

Nakon formalnog dijela susreta učenici obiju škola pobliže su se upoznali na radionicama. Tijekom boravka u Subotici  učenici su snimali filmski materijal koji će naknadno oblikovati u kratki dokumentarni film kojim će ovjekovječiti ovaj međunarodni susret.

Kroz susret dviju škola uspješno je ostvarena njihova suradnja te je time ispunjen primarni cilj projekta. Osim toga, već je predložen i prvi korak daljnjeg tijeka ove međunarodne suradnje: Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac pozvana je kao inozemni sudionik na državno natjecanje srednjih građevinskih škola čiji će domaćin biti Politehnička škola Subotica.

Ovaj projekt međunarodne suradnje između karlovačkog MIOŠ-a i Politehničke škole iz Subotice, jedne od triju srednjih škola koja izvodi nastavu na hrvatskome jeziku u Republici Srbiji, financiran je temeljem Natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.