Karlovčani i dalje savjesni platiše, najredovitiji – umirovljenici

KARLOVAC – Karlovčani su unatoč tankim novčanicima i dalje vrlo uredni i savjesni platiše, barem ako je suditi po plaćanju računa za režije.

Za komunalne usluge koje građanima Karlovca pružaju Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Elektra Karlovac za stubišnu struju, servisi za čišćenje te naknade za Grad Karlovac i Hrvatske vode, kao i za stambenu pričuvu, gradska tvrtka Inkasator, koja obavlja djelatnost objedinjene naplate, fakturirala je u prvih devet mjeseci ove godine 54,5 milijuna kuna. Uspjeli su naplatiti 51,6 milijuna kuna potraživanja, odnosno vrlo visokih 95 posto, što pokazuje da su Karlovčani vrlo savjesni i da redovito podmiruju troškove stanovanja. Ovrha i dalje ima, no manje nego lani, a najbolji platiše su – umirovljenici, hvali ih direktor Inkasatora Nikola Rogoz.

Zanimljivo je da od svih stavku iskazanih na računu Inkasatora, najbolju naplatu bilježi pričuva, što znači da građani račune koji im stižu ne plaćaju u cijelosti, već sami odlučuju koje su im stavke bitnije i hitnije za platiti. Pričuva naime bilježi naplatu od čak 99 posto, što smatra direktor Rogoz, govori o odgovornosti vlasnika/suvlasnika o potrebi štednje i ulaganja u stambenu zgradu.