Novo dječje igralište za djecu s Dubovca

KARLOVAC – Djecu s Dubovca ove godine za Svetog Nikolu očekuje poseban poklon – novo dječje igralište vrijedno gotovo 100 tisuća kuna. Planom održavanja dječjih igrališta, Grad Karlovac ove je godine predvidio niz aktivnosti, a posljednja u nizu upravo je uređenje novog igrališta u ovoj gradskoj četvrti, točnije u Ulici Herte Turze.

Radovi na uređenju su pri kraju, sprave su postavljene, hortikulturno uređenje također je gotovo završeno, tako da će djeca iz ovog kvarta za nadolazeće blagdane dobiti najljepši poklon, baš onaj kojega su zaželjeli. Naime, igralište se uređuje na inicijativu Vijeća Gradske čevrti Dubovac, odnosno malih stanovnika ovog dijela grada, rekla nam je gradska pročelnica Vesna Ribar.

Vrijednost sprava je 80 tisuća kuna. Na igralištu je posađeno i deset stabala – tri platane, pet katalpi i dva žalosna brijesta, za što je izdvojeno još 11 i pol tisuća kuna.

Za iduću godinu u sklopu javnih radova najavljeno je uređenje okolnih površina u gradskom vlasništu. Inače, novo igralište na Dubovcu trideseto je dječje igralište u Karlovcu. U posljednjih nekoliko godina uređeno ih je čak desetak.