U OB Karlovac ove godine uloženo 20 milijuna kuna, od toga 3,5 u uređenje Odjela neurologije

KARLOVAC – U Opću bolnicu Karlovac ove je godine uloženo više od 20 milijuna kuna, posljednje u nizu ulaganja je u Odjel neurologije vrijedno 3,5 milijuna kuna, čime je odjel postao jedan od najopremljenijih u Hrvatskoj. Na odjelu sada postoji i posebna jedinica za oporavak od moždanog udara što će doprinijeti boljem oporavku tih pacijenata.

Ministar zdravlja Siniša Varga obišao je danas novo uređeni odjel neurologije Opće bolnice Karlovac koji je sada prilagođen bolesnicima i sigurno će i uvjeti doprinijeti boljim ishodima liječenja, a novi uvjeti stavljaju i veće obveze pred liječnike, jer nije bitno samo ulagati u prostor i opremu, već i u ljude.

Osim podrške Ministarstva, zahvalu treba uputiti i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje koji je pratio sve projekte, rekao je sanacijski upravitelj Suad Crnica. Odjel neurologije na drugom katu bolnice nalazi se već godinama, a ovim uređenjem odjela liječnici i pacijenti dobivaju bolje uvjete za rad i boravak, kao i bolji ishod liječenja, rekla je voditeljica Odjela Jasna Božić.

Karlovačkom bolnicom zadovoljan je i ministar, ne samo novouređenim odjelom, već i svime što se u bolnici radi. Karlovačka bolnica je jedna od perjanica reforme i sanacije hrvatskog zdravstvenog sustava. Sve ide sukladno planovima i kako su oni zacrtani i bolnica na vrlo pametan način koristi decentralizirana sredstva i vidi se da se uistinu svaka lipa stavlja u službu pacijenata, rekao je ministar.

Već u sljedećoj godini u bolnici možemo očekivati i nove projekte u cilju što boljeg i pristupačnijeg odnosa prema pacijentima, ali i veće kvalitete rada na kojoj se kontinuirano radi u bolnici.